Partio harrastuksena

Partio on harrastuksena hyvin monipuolinen. Tärkeimpiä asioita toiminnassa ovat kaverit, kiva ja mielekäs toiminta, uusiin haasteisiin vastaaminen, itsensä voittaminen sekä tietenkin elämykset ja seikkailut.

Viikoittaisen toiminnan muodostavat kokoontumiset oman ryhmän kanssa. Lisäksi halukkaat pääsevät osallistumaan oman ryhmän retkille, lippukunnan syys-, talvi- ja kesäleireille, vaelluksille, kilpailutoimintaan, Suomen suurleireille tai kansainvälisille leireille ulkomailla.

Nuorille ja aikuisille järjestetään vuosittain lukuisia mahdollisuuksia kouluttautua niin käytännön taitojen, esimerkiksi ensiavun, erätaitojen ja -kokkauksen, kuin oman johtajana kasvun saroilla. Johtajille on myös omia piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämiä tapahtumia ja leirejä.

Vanhemmille partiossa tarjotaan mahdollisuutta tukea lasten ja nuorten toimintaa. Tuki voi olla tarpeista riippuen esimerkiksi auttamista varainkeruutapahtumissa, retkikyydityksissä, kaluston ja leirikämpän kunnostustalkoissa ja leirikeittiössä. Kaikenlaista apua ja taitoja tarvitaan. Palkintona on hyviä hetkiä yhdessä lasten kanssa puuhastellessa ja mahdollisuus seurata vierestä, kuinka omakin lapsi oppii sosiaalisia ja käytännöllisiä taitoja!